Kokkuvõte
Sari keskendub heale toidule, milles kasutatakse kättesaadavaid koostisosi, mida te ikka ja jälle tahate toiduvalmistamisel kasutada.
Mark Moriarty on tagasi ja sarja esimeses osas valmistab ta neli klassikalist lohutustoitu, mis kõik sisaldavad liha. Alustuseks on meil ideaalne õhtusöök, mis teeks kõik õnnelikuks ja sobiks nädala keskele – Bolognese ja küüslauguleib. Seejärel näitab Mark, kuidas üht traditsioonilist Iiri rooga valmistada nagu viie tärni restoranis – peekon ja kapsas õige petersellikastmega. Mark näitab meile, kui lihtne on valmistada Kiievi kotletti nullist, et mitte osta supermarketist selle külmutatud versiooni. Lõpetuseks valmistab ta vürtsikaid sealiha-takosid, mis on nii rikkaliku maitsega, et soovite neid aina juurde.
Sel nädalal sukeldub Mark lainetesse ja serveerib maitsvaid hõrgutisi sügavsinisest merest. Kõigepealt moodne versioon roast, millega me oleme kõik üles kasvanud – tursafileest kalapulgad tartari kastmega. Seejärel kasutab Mark ära kõik, mida Iiri veed meile pakuvad – hõrk kala-paella. Järgmisena jagab Mark näpunäiteid ja nippe, kuidas merikuradit küpsetada. Lõpetuseks lihtne ja kerge roog, mis mitte ainult ei maitse hästi, vaid mida kõik sõbrad ja pereliikmed pildistavad Instagrami jaoks – see on ürtidega kaetud tursk roheliste köögiviljadega.
Sel nädalal tõstab Mark oma neljas maitsvas retseptis esikohale Iirimaa rahvusliku aarde ehk kartuli. Esimesena toob Mark tagasi vanakooli roa, mis sobib ideaalselt õhtuti lõkke ääres istumiseks – kartuli ja veiseliha ühepajatoidu. Seejärel jagab Mark oma saladust, kuidas saavutada täiuslik tasakaal krõbekartulite õhulisuse ja krõmpsuse vahel, lisades juurde väikse vimka. Järgmisena vastab ta iidvanale küsimusele – kuidas teha täiuslikku kartulipüreed? Lõpetuseks – pole midagi paremat vanast heast liha- ja köögiviljaroast, eriti Marki kartuligratäänist lihaveise steigiga.
Brunch on ideaalne viis alustada nädalavahetust ja sel nädalal näitab Mark oma lemmikuid, et aidata teil viia hiline hommikusöök uuele tasemele. Esimesena Marki panniroog Shakshuka Chorizo vorstiga. Te üllatute, kui hästi sobib see lihtne munaroog nii hiliseks hommikusöögiks kui ka õhtusöögiks. Järgmisena näitab Mark oma versiooni Ameerika klassikast – pannkoogid krõbeda peekoni ja vahtrasiirupiga, mille õhuline sufleetainas tekitab teis isu järgmise portsu järele. Seejärel tutvustab Mark oma tehnikat, kuidas täiuslikku omletti valmistada. Lõpetuseks vorsti- ja munamuffin, mis on ideaalne hiline hommikueine, kui olete parasjagu kuhugi teel.
Sel nädalal valmistab Mark mõned kiired ja maitsvad toidud, mis põhinevad vanal heal toiduainel, mida leiab igast sahvrist – pastal. Esimesena pakub Mark oma versiooni populaarsest Itaalia roast, kana-seenelasanjest. Järgmine roog on küll lihtne, ent imelise maitsega – spagetid koorikloomade, küüslaugu ja tšilliga. Marki makaronid juustuga on ideaalne pastaroog nii väikestele kui ka suurtele lastele. Lõpetuseks kevadroheline fusilli pastaroog rohelisi köögivilju sisaldava maitsva värske ja särtsaka kastmega.
Mark tõstab selles osas köögiviljad staaristaatusse ja näitab meile, kuidas neid hoolikalt ja tähelepanelikult kohelda, et nende suurepärased maitsed tuleksid esile. Alustuseks valmistab ta rammusa ahjus küpsetatud lillkapsa, mis avaldab teile kindlasti muljet. Indiast inspireerituna valmistab Mark köögiviljarikka taimset dali. Ta viib läbi väikse meistriklassi, kuidas saavutada täiuslikud krõbedaks praetud köögiviljad – on aeg jätta hüvasti vesiste maguskartulitega! Lõpetuseks näitab Mark meile ette erilise triki, kuidas panna peet imeliselt maitsema värvilises ja isuäratavas salatis.
Peakokk Mark armastab küpsetada ja töötada tipprestoranide kondiitriosakonnas, nii et see episood avaldab teile kindlasti muljet. Mark on teie jaoks välja töötanud neli retsepti, mida saate kodus proovida, et viia oma küpsetamisoskused järgmisele tasemele. Kõigepealt Marki krõbedad šokolaadi-meekärje ruudud, mida saab ideaalselt kõigile võrdselt jagada! Seejärel vau-faktoriga magus võirikas küüslauguga brioche. Ta paljastab uhke saia saladuse ja näitab meile, kuidas valmistada nullist focaccia't. Viimaks tema restoranikvaliteediga šokolaadisuflee, mida ta valmistab tassis ja mis sobib ideaalselt kodus tegemiseks!
Peakokk Mark armastab korraldada õhtusööke sõpradele ja perele ning hoolimata sellest, et ta töötab Michelini tärniga pärjatud restoranis, ei armasta ta töövälisel ajal midagi rohkem kui lihtsat kodust toitu. Ta taaselustab eelroaks klassikalise krevetikokteili, seejärel valmistab vau-faktoriga veiseliha Wellingtoni moodi. Ta paljastab elu muutva saladuse, kuidas saavutada kõige kohevamad ja krõbedamad friikartulid, ning magustoiduks on klassikaline karamellipuding.