Jamie Oliver lihtsad igapäevaroad

©2020 Jamie Oliver Enterprises Ltd. Photographer; Freddie Claire
Jamie Oliver lihtsad igapäevaroad

Kokkuvõte

Jamie uues saatesarjas näeme kokka toimetamas oma kodus ning valmistamas oma perele – ja meile – põnevaid roogasid, kus ta võtab juba tuttavad koostisosad ning loob neist midagi uut. „Jamie Oliveri lihtsad igapäevaroad“ on pilguheit koka koju, mis annab inspiratsiooni lihtsate ja odavate roogade valmistamiseks. On aeg võtta ette tavalised toiduained, anda neile lõbus ja hõrgutav maik ning valmistada pere uusi lemmikuid.

Episoodid

Hooaeg 1
  • 1

    1. osa

    +

    Jamie võtab tavalised toiduained ja valmistab neist uutel põnevatel viisidel pere uusi lemmikroogasid. Ta paneb kokku kana ja vorstid ning valmistab sama panni peal uutmoodi kanaprae, lisaks annab ta klassikalisele Bolognese-kastmele briti nõksu.

  • 2

    2. osa

    +

    Saatesarjas vaatame, kuidas Jamie muudab tavalised koostisosad evatavaliseks – näiteks seekordne lillkapsa-juustupasta, mis on uskumatult lihtne ja maitsev perekonna uus lemmikroog. Lisaks annab ta tervislikuma maigu Kiievi kotletile, mida naudib kogu pere.

  • 3

    3. osa

    +

    Jamie lubab meil piiluda oma koju – ta pakub mõnusaid lihata seene-pastatorusid ja valmistab nagu möödaminnes imemaitsvad küüslaugu-krevetikebabid, mis annab mereandidele lisaks vajalikku vunki.

  • 4

    4. osa

    +

    Jamie annab kanapraele Korea-stiilis uuenduse rikkaliku maitsega kimchi-glasuuriga, mis on serveeritud seesamiseemnetega. Seejärel valmistab ta ahjuplaadil lihtsa ja hõrgu roa – peekonisse mässitud ja krevettidega täidetud lõhe.

  • 5

    5. osa

    +

    Jamie võtab inglaste lemmikkiirtoidu – fish and chips’i – ja muudab selle koduste võtetega tervislikumaks ja imemaitsvaks. Lisaks võtab ta meie kaks lemmiktoiduainet, vorstid ja kartulipudru, ning valmistab suurepärase piruka.

  • 6

    6. osa

    +

    Jamie viskab valmis peresõbraliku versiooni maitsvast võikanast, mida naudivad isegi pesamunad, ja näitab meile lihtsat lehttaignas küpsetatud lõhet, mida võib muretult valmistada ka tööpäevade õhtutel.

  • 7

    7. osa

    +

    Jamie lisab õhtusöögile vürtsi piri-piri-kanaga, mis te hakkate jumaldama, ja valmistab mõnusalt kreemja murulaugukastmega suitsutatud kilttursast kooke.

  • 8

    8. osa

    +

    Jamie valmistab imehead taimetoiduversiooni kuulsast vorstiroast koos portobelloseente ning sibula- ja tumeda õlle kastmega ning naudib Joolsiga kohtamisel täiuslikku steiki.

  • 9

    9. osa

    +

    Jamie lisab vürtsi grillitud kanaburgerile ja näitab, kuidas pesamunade jaoks kuumust vähemaks võtta, lisaks õpetab ta meid valmistama maitsvat hummust ja segab koos lastega kokku Rocky Road maiuse, milleks kasutab poest lihtsalt leitavaid koostisosasid.

  • 10

    10. osa

    +

    Jamie loob eriti kiire versiooni Hoisini kastmes sealihast ja suurtest aurutatud kuklitest, avaldab parima suupiste oma lemmikkokteili negroni kõrvale ning valmistab kogu pere rõõmuks ilusa roosa koogi.

  • 11

    11. osa

    +

    Jamie muudab lihtsa baklažaani erakordseks itaaliapäraseks baklažaaniroaks, seejärel paneb ta grilli sooja, et küpsetada kiiresti lõhetakosid Cajuni vürtsiseguga ja serveerida need röstitud tortiljadega mango-salsakastmes.

  • 12

    12. osa

    +

    Jamie jagab kavalaid nõkse prosciutto’sse mässitud röstitud seafileerullide küpsetamiseks ja serveerimiseks juustuse gnocchi-koorikuga, seejärel valmistab ta nagu möödaminnes mõnusa krevetikarri, mis on lihtsasti valmistatav, kuid muljetavaldav roog ja sobib hästi suure krõmpsuva riisikoogiga.

  • 13

    13. osa

    +

    Jamie viib mõnusalt juustuse küpsetatud seenesupiga seeneroad hoopis uuele tasemele ning annab oma võrratu lillkapsa-remulaadiga klassikalisele salatile uue kuue.

  • 14

    14. osa

    +

    Jamie teeb valmis võrratu avokaado-quiche’i maitsva juustu- ja basiilikutäidisega ning näitab, kuidas viia klassikaline steik täiesti uuele tasemele.

  • 15

    15. osa

    +

    Jamie viskab valmis eriti kiire ja maitsva krõbeda paneeringuga kana, mis sobib kogu perele, seejärel jagab ta koos Buddyga patuse magustoidu saladusi ja näitab kaht uut moodust, kuidas valmistada bataadi abil täiesti uutmoodi burger.

  • 16

    16. osa

    +

    Jamie valmistab suure ja julge rammusa maitsega vorstipaja – see on Oliveride pere uus lemmik. Seejärel näitab ta geniaalset viisi, kuidas valmistada baklažaanisalatile kaste ja serveerida seda kiiresti koduste leivakestega.

  • 17

    17. osa

    +

    Jamie annab traditsioonilisele kanapraele maitsva prantsuse nõksu, näitab, mida maitsvat annab teha kuivanud leivast ning valmistab oma sõbrale ja õpetajale Gennaro Contaldole omapärase kreemise kreveti-linguine-pasta.

  • 18

    18. osa

    +

    Jamie loob uutmoodi kanaprae, kombineerides selle Margherita pitsa maitsetega – basiiliku, tomati ja mozzarella’ga –, millest saab perekonna uus lemmik, seejärel valmistab ta kiiresti maitsvad krevetiröstsaiad, mis on ideaalne suupiste jagamiseks.

  • 19

    +

  • 20

    +

  • 21

    Osa 21

    +

    Sel nädalal klopsib Jamie kokku tõeliselt hämmastava roa – lillkapsa-riisipiruka – ja jagab ideed, kuidas lihtsakoelist lõhefileed enda maitsva Cajuni maitseseguga maitsestatud po’ boy võileiva versiooni kaudu suurepäraseks muuta.

  • 22

    Osa 22

    +

    Jamie tutvustab meile enda maitsvaid avokaado ja fetajuustuga täidetud paprikaid, mida serveeritakse tugevamaitselise musta oa hautisega, ning seejärel esitleb ta vürtsikat kana-nuudli suppi, milles leidub ohtralt suurepäraseid köögivilju.

  • 23

    Osa 23

    +

    Jamie alustab nädalat isuäratava kanaroaga, mida serveeritakse küpsetatud ubadega. Buddy näitab meile suurepärast viisi popkorni maitsestamiseks. Seejärel tutvustab Jamie täiesti uut moodust, kuidas avokaadot serveerida.

  • 24

    Osa 24

    +

    Jamie demonstreerib meile ülilihtsat riisirooga chorizo ja krevettidega. Buddy tutvustab enda maitsvaid šokolaadiga kaetud maasikaid ja kirsse ning saate lõpetab Jamie tehtud indiapärane frittata.